Op stap met de kinderen

Uitjes voor de kinderen

Als u op zoek bent naar leuke dagjes uit met het hele gezin, zit u op bungalowpark Familyland op de perfecte plek. In de omgeving zijn veel leuke dingen te beleven, voor zowel de allerkleinsten als de wat oudere kinderen.

Bakkersmolen

Gelegen in Essen/Wildert met een bakkerij, stoomtreintje, speeltuin, taverne en terras (www.bakkersmolen.be)

Kiekenhoeve

Karrenmuseum gelegen in Essen/Wildert met taverne, terras en speeltuin (www.kiekenhoeve.be)

Bosrust

Bosrust met grote buitenspeeltuin, minigolf, maïsdoolhof en taverne en terras (www.bosrust.be)

Minimundi Middelburg

Diverse attracties, miniatuurdorp, binnenspeeltuin (www.minimundi.nl) Tegenover minimundi ligt voetbalexperience, uniek voor elke voetballiefhebber! (www.voetbalexperience.nl)

Zoo Antwerpen

Parkeer uw auto op het station van Essen (gratis) en koop een treinticket bij de balie. Op zondag kunt u zéér voordelig met de trein mee. Naast het centraal station bevindt zich de dierentuin op loopafstand (www.zooantwerpen.be).
(evenals aquatopia)

Efteling

Eén van de bekendste attractieparken van Nederland is natuurlijk De Efteling in Kaatsheuvel. Dit park ligt op 45 autominuten afstand van vakantiepark Familyland en heeft talloze attracties voor jong en oud. Hiermee is de Efteling uitermate geschikt voor een dagje uit met het hele gezin. Kijk voor openingstijden, prijzen en meer informatie op hun website: www.efteling.com

Het Arsenaal

In Vlissingen, op een ruim half uur rijden van Familyland, ligt attractiepark Het Arsenaal, het grootste piratenpark van Nederland. Hier kun je met eigen ogen zien hoe de piraten vroeger leefden. Maak kennis met kapitein Zwartbaard en beleef samen met hem en de andere zeelieden de grootste avonturen. In de prachtige aquaria kun je de uitgebreide collectie Noordzeevissen zien, je kunt er zelfs roggen en haaien aaien! Er worden ook regelmatig rondleidingen en voerdemonstraties gegeven. Kijk voor alle informatie over openingstijden, prijzen en de diverse attracties op: www.arsenaal.com

Pirateneiland Antwerpen

In Antwerpen ligt de binnenspeeltuin Pirateneiland. Dit leuke pretpark is geschikt voor alle kinderen van 2 tot en met 12 jaar, die zich hier geen moment zullen vervelen. Je vindt er een echt piratenschip, ballenbaden, een auto racebaan, diverse glijbanen en nog véél meer. Voor de allerkleinste piraatjes is er op de 1e verdieping een speciale peuterruimte. Ouders kunnen, terwijl ze hun kinderen in de gaten kunnen houden, een drankje doen op het terras, hier is ook friet of een broodje te krijgen. Kijk voor meer informatie zoals prijzen en openingstijden op: www.pirateneiland.be. Antwerpen ligt op ongeveer 30 auto-minuten van bungalowpark Familyland.

Speelparadijs Balleland Roosendaal (voorheen Ballorig)

Als het een dag slecht weer is, kunnen de kinderen zich prima vermaken bij Balleland in Roosendaal. Dit overdekte speelparadijs, dat op een kwartier rijden van Familyland ligt, staat garant urenlang speelplezier. Je kunt er springen, spelen, glijden, klimmen, klauteren, en nog veel meer… Het is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, voor de allerkleinsten is er een aparte peuterruimte. De ouders kunnen ondertussen een lekker kopje koffie drinken in het restaurant, terwijl ze goed overzicht hebben op alle speeltoestellen. Het is zelfs mogelijk om de laptop mee te nemen en gebruik te maken van de internetverbinding. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen etc. kunt u op de website van Balleland kijken.

Kart Centre Roosendaal

Op hetzelfde terrein als Ballorig (De Stok) ligt Kart Centre Roosendaal, dit is dus leuk te combineren met elkaar. Kinderen moeten minimaal 1.25 meter lang zijn om te mogen karten, en tot 1.60 meter rijden ze altijd apart van de volwassenen in een speciale kinderheat. Vanaf 1.60 meter mogen ze in een gewone kart. Karten voor kinderen is alleen overdag mogelijk (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag). Kijk voor alle overige info op: www.kcr.nl