Zoek en boek

Bourgondische stad Antwerpen

Antwerpen bruist, Antwerpen leeft. Internationale allure met Vlaamse gezelligheid. Niet ver over de Nederlandse grens, dus ideaal voor een dagje uit als u op bungalowpark Familyland verblijft. Antwerpen heeft alles wat u mag verwachten van een wereldstad: cultuur, een gezellig centrum met bijzondere winkels en talloze café’s en restaurants. Maar ook voor de kinderen zijn er leuke attracties en dierentuinen. Kortom: een dagje Antwerpen staat voor een dagje plezier voor iedereen! Het ondergrondse gangenstelsel, de Antwerpse Ruien bieden mogelijkheden voor  historische rondleidingen.

Het centrum van Antwerpen is in diverse “wijken” te verdelen, wat het makkelijker maakt om uw dagje van tevoren een beetje te plannen.

Het stationsgebouw

lakbij de Centraal Station vindt u ’s werelds grootste diamantcentrum. Als u van glitter houdt, is dit gedeelte zeker een bezoek waard. Via Chinatown stapt u exotisch Antwerpen binnen. Design vindt u in De Winkelhaak, talloze winkelgalerijen in De Keyserlei of het Atrium Shoppingcenter. Als u een filmliefhebber bent, vindt u in de UGC-cinema met maar liefst 17 zalen vast een film van uw keuze.

Meir

Meir is de meest gerenommeerde winkelboulevard van België. Niet alleen vindt u hier de grootste internationale schoenen- en kledingketens, ze zijn ook nog eens gevestigd in prachtige gerenoveerde historische architectuur. Een lust voor het oog! Brengt u ook zeker een bezoek aan het prestigeuze nieuwe shoppingcenter in De Stadsfeestzaal. Als u even wilt uitrusten, vindt u op de Wapper aan het Rubenshuis zeker een tafeltje bij één van de gezellige brasserietjes.

Historisch Centrum

Rond de Grote Markt, Groenplaats en de Kathedraal vindt u talloze gezellige straatjes met legio souvenirs en specialiteiten. In de Wolstraat en de Lange Koepoortstraat (te bereiken via het Grand Bazar Shopping Center) moet u zijn voor boeken en brocante. Op het Hendrik Conscienceplein kunt u romantisch dineren na een lange dag Antwerpen.

De Wilde Zee

Voor authentiek vakmanschap moet u in de sfeervolle straatjes van De Wilde Zee zijn. Modieuze accessoires, exclusieve beautyproducten, maar ook heerlijke delicatessen: ontdek Antwerpen van zijn meest verfijnde kant.

Quartier Latin

Voor tijdloze, chique kleding moet u bij de kledingzaken in de Schuttershofstraat en Hopland zijn. Daar vlakbij liggen de Leopoldstraat, Sint-Jorispoort en Mechelsesteenweg, waar antiek- en interieurdecoratie liefhebbers hun hart kunne ophalen. De Bourla en Stadsschouwburg doen de naam van Antwerpens grootste theatertraditie eer aan; als u van theater houdt, moet u hier zeker een bezoek aan brengen. In het Hortacomplex kunt u winkelen, heerlijk eten en genieten van de prachtige architectuur.

De Modewijk

In en rond de Nationalestraat vindt u het creatieve hart van de Antwerpse modescene. Om maar even wat te noemen: Flanders Fashion Institute, ModeNatie, ModeMuseum, Academie… De bekende Japanse modeontwerper heeft hier zijn grootste Flagship Store ter wereld. Echt een aanrader voor de modeliefhebber dus. In de boetieks in de Kammenstraat en daaromheen vindt u aparte streetwear. En de Kloosterstraat is het Walhalla voor brocante-fans.

Het Zuid

In Het Zuid vindt u Kunst en Keuken: 3 grote musea, gerenommerde veilinghuizen, talloze galeries en het nieuwe bijzondere justitiepaleis. Met daaromheen een bijbehorende mengeling van design- en interieurshops. En voor de inwendige mens een divers assortiment café’s, terrasjes en restaurants. Alle ingredïenten voor een Dagje Uit.

Aquatopia

Ontdek de unieke onderwaterwereld van Aquatopia. Aquatopia is zoveel meer dan “alleen maar” een aquarium. Ontdek hier meer dan 10.000 exotische vissen en dieren in een natuurlijke leefomgeving. Het is zelfs mogelijk om tussen de haaien te zwemmen! En na de ontdekkingstocht kunnen kinderen lekker spelen in de binnenspeeltuin en ballenbad.

De Antwerpse Ruien

Voor de echte avonturiers is dit een spannende, maar ook historische wandeling. De ruien, het ondergrondse gangenstelsel van Antwerpen, onthullen een groot deel van de geschiedenis van deze mooie stad. Als u voor de “Lange Rui” kiest (wandeling met gids) krijgt u een ondergronds avontuur, toegelicht met een tentoonstelling over de geschiedenis van de ruien. Terug boven de grond kunt u aan de ervaren gids vragen stellen. Voor meer informatie en reserveringen, zie website van de Antwerpse Ruien.

Zoeken